محل تبلیغات شما

کاروانسرای امین آباد در کیلومتر 40، جاده شهرضا- آباده، استان اصفهان واقع شده. بانی این کاروانسرا به درستی شناخته نشده است. این اثر در تاریخ 1 دی 1348 با شماره ثبت 884 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.

تاورنیه از این بنا به نام "امین آباد" و "امام آباد" یاد کرده و آن را از بناهای امام قلی خان، حاکم شیراز، دانسته است. ماکسیم سیرو، با توجه به شباهت این بنا با دو کاروانسرای ده بید و خان خوره، هر سه را اثر یک معمار دانسته است. سیرو این کاروان سرا را "امین آباد" می نامد و می نویسد که احتمالا آن را در زمان شاه عباس اول صفوی یا شاه صفی ساخته اند. سیرو در جای دیگر می نویسد که شباهت سردر این بنا با کاروان سرای یزد خواست احتمال احداث آن را در دوره شاه عباس اول بیشتر می کند. پاسکال کست از این بنا نقشه و پرسپکتیو خوبی تهیه کرده است که وضع بنا را در آن زمان نشان می دهد.

این بنا به نظر پژوهشگران از کاروانسراهای دوره صفویان است. اهالی محل نیز احداث این کاروانسرا و مسجد و آب انبار و حمامی در روستای امین آباد را به زمان شاه عباس اول صفوی نسبت می دهند. ژان باتیست تاورنیه در سفرنامه اش، به باغ زیبایی در اطراف این بنا اشاره کرده است که امروزه وجود ندارد. به گفته اهالی محل، در زمان ظل السلطان، به سبب نا امنی منطقه، قوای وی در این کاروانسرا مستقر بودند. پس از آن، ظل السلطان این بنا و آب انبار و حمام و مسجد روستای مجاور آن را به عروس خود بخشید که بعدها ملک التجار آنها را از او خرید. این بناها پس از فوت ملک التجار جزو بناهای وقفی قرار گرفت و وقف نامه آنها در اختیار اداره اوقاف است. کاروانسرای امین آباد در زمان پهلوی اول به قزاق خانه و بعد از آن به مقر ژاندارمری تبدیل شد. این بنا به مرور زمان آسیب هایی دیده و در حال حاضر، سازمان میراث فرهنگی در حال مرمت آن است.

آسیاب های اسفرجان

کاروانسرای ملک التجار (هتل منتظران)

کاروانسرای امین اباد

بنا ,امین ,آباد ,زمان ,اول ,شاه ,این بنا ,امین آباد ,آن را ,شاه عباس ,عباس اول

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

رضوان پک نوگلان ايران زمين کتابخانه عمومی فردوسی هلیلان